Korpsets historie

Historie_1

Nybø skoles musikkorps skulle feire sitt 25-års jubileum i 1988, og hadde planlagt en storstilt feiring med mange og varierte innslag. I programmet ville de også ha med en musikalsk fremføring av ekte korpsveteraner, – disse som var med fra den aller spedeste begynnelsen i 1963. Kan hende ville de huske ett og annet grep, og kanskje klarte de også å ule frem noen lyder ? Det ville bli et festlig og morsomt innslag.

Aage Nesbø var en av de første dirigentene i Nybø skoles musikkorps. Han ble bedt av Harald Vebenstad, som var formann i jubileumskomiteen, om å øve inn og fremføre noen musikkstykker med veteranene. En del gamle og delvis utrangerte instrumenter ville bli tilgodesett ”veterankorpset.”

Den 5. april 1988 møttes veteraner og dirigent igjen etter mange år. Instrumenter ble fordelt, og dirigenten repeterte en del basiskunnskaper ved hjelp av demonstrasjon, tavle og kritt. Ambition ouverture av Harold Bennett var valgt som første oppfriskningsstykke, – det hadde en enkel struktur og forholdsvis lette grep, men fremfor alt; det var velklingende og hadde rytmisk variasjon. Marsjen Activity ble neste skritt.

Jubileumskonserten til Nybø skoles musikkorps viste at veteranene var fullt på høyden musikalsk sett, og mange gjorde store øyne og spisset ørene da veterankorpset fremførte sine numre. Veteranene gikk av scenen til stormende applaus fra salen, og de ble uten videre enige om at 17. mai måtte være neste oppdrag. Dette burde man kanskje fortsette med.

Etter hvert innså veteranene at ”korpset” deres hadde en egenverdi som ble satt pris på fra mange ulike hold. Man oppdaget at man var til stor glede for mange mennesker i ulike sammenhenger, samtidig som man selv gledet seg ved korpset. Musikalsk og sosialt lå alt til rette for en suksessrik organisasjon. Og veien videre avtegnet seg selv. Under navnet Nybø veterankorps med Bente Bårtvedt som formann tok korpset skrittet fullt ut, åpnet for allment inntak av medlemmer, og skiftet navn til NYBØ BRASS.